Zalm op de BBQ bereiden

Bent u een bbq aan het organiseren en wilt u verse zalm serveren aan uw gasten?

Voordat u begint met het bbq'en van de zalm knijpt u een citroen uit in een kopje met knoflook, suiker, peper, zout, een scheutje water en plantaardige olie. Dit vermengd u met elkaar.

Leg de zalmfilets in een bak en giet hier de marinade overheen. Laat de filets ongeveer 2 uur marineren.

Bekijk hier onze vis barbecue >>

Steek ondertussen de bbq aan en zorg ervoor dat de vlammen weg zijn of dat het gas op een middelmatige temperatuur staat. Vet het rooster ligt in met olie.

Haal vervolgens de zalmfilet uit de marinade en leg deze 6 tot 8 minuten per kant op het rooster. De vis is gaar op het moment dat u het met een vork makkelijk uit elkaar laat vallen.

Haal de zalm van de bbq en eet met een lekkere saus zoals remoulade of romige dillesaus.

Zalm in een pakketje bereiden?

Zalm pakketje op Oosterse wijze voor op de BBQ of oven. (4 personen)

Benodigheden:
4 dikke stukken zalm van ongeveer 130 g per persoon.
1 wit van prei (fijn gesneden)
100 g taugé
4 takjes verse koriander

Voor de saus:
  • 2 eetlepels fijngesneden verse gember
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1,5 dl. kikkoman soyasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 3 gesnipperde sjalotjes
Meng bovenstaande ingrediënten goed door elkaar.

Bereidingswijze:
  1. Pak 4 vellen aluminiumfolie en smeer deze in met sesamolie. Leg op elke folie een stuk zalm.
  2. Leg hier overheen de fijngesneden wit van prei en wat taugé.
  3. Leg hierop een takje verse koriander
  4. Lepel de saus over de groenten en zalm en vouw de folie dicht.
  5. Leg deze pakketjes ongeveer 12 min. op een warme BBQ of in een oven van 160 graden.

Interessante informatie over de zalm

De zalm is één van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water.

De zalmen vormen de enige familie binnen de orde Salmoniformes. De familie telt 214 soorten vissen die zalmen, forellen of houtingen worden genoemd. De term "zalmen" wordt meestal gebruikt voor de trekkende anadrome soorten. Ook wel trekvis.

Mijn menukeuze

Totaalprijs € 0,00
  Meest gestelde vragen | Bezorgkosten | Contact opnemen  | Winkelwagen