Welke vis op de BBQ

Welke vis wilt u op de barbecue bereiden? BBQ & Gourmet catering adviseert u graag welk vis goed te bereiden is op de barbecue.

Bijna alle vissoorten zijn geschikt voor op de BBQ. Met name de stevige vissoorten! Minder stevige vissen vallen snel uit elkaar en dat is zonde.

De stevige vissoorten zijn ideaal op spiesjes of tussen een grillrooster.

Onderstaande vissen zijn heerlijk om te grillen. Zodra de vis gaar is besprenkeld u ze met verse citroen- of limoensap en draait u er een paar slagen vers gemalen zeezout overheen. 


U kunt de vissen ook eerst marineren in een goede olijfolie met verse kruiden zoals dille, koriander of bladpeterselie. Zorg ervoor dat het vuur, de plaat of de grill niet te hoog staat, anders verbranden de kruiden.

Ideale barbecue vissen zijn:

  • Kabeljauw
  • Roodbaars
  • Schelvis
  • Schol
  • Zeetong
  • Heilbot
  • Tonijn
  • Haring
  • Makreel
  • Forel
  • Garnalen
  • Gamba’s
  • Inktvis
  • Jakobsschelpen

Alle gerookte vissoorten zijn niet geschikt voor op de barbecue!

Welke vis moet u nu kiezen?

Welke vis u op de BBQ gaat bereiden is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, budget en of u liever duurzaam gevangen of gekweekte vis eet. Is dat het geval, dan kunt u de ‘Viswijzer’ op www.allesovervis.nl raadplegen.

Mijn menukeuze

Totaalprijs € 0,00
  Meest gestelde vragen | Bezorgkosten | Contact opnemen  | Winkelwagen