Kipsate bereiden op de BBQ

Een sappige kipsaté serveren aan uw gasten doet u zo….

Waarschijnlijk heeft u al meerdere keren met kip gebarbecued en weet u dat gegrilde kip zo droog kan zijn. De kip is niet lekker, de buitenkanten zijn verbrand en van de binnenkant is het nog rauw of te droog geworden.

Alle kipgerechten hoeven lang niet altijd te mislukken. Bekijk deze tips en je zal voortaan genieten van heerlijke, sappige gegrilde kip, zo van de barbecue!


Tips voor het grillen van kip op de bbq

Tip 1
Snij uw kip  in blokjes of reepjes van 3 bij 3 cm en marineer deze in de olijfolie en besprenkel met lekkere gedroogde kruiden zoals kerrie, komijn, cajunkruiden of gewoon met zout en peper. Door de kip te marineren met olijfolie voorkomt u dat de kip blijft plakken aan de bbq.

Grill de kip ongeveer 3 minuten aan beide kanten op de bbq en de kip is gaar om te serveren. Hak verse blad peterselie of koriander en strooi dit over de kip.

Tip 2
Wanneer u kip gaat bereiden op de bbq met een sausje, dan dient u erop te letten dat de saus niet te veel suiker bevat. De suiker verbrandt op relatief lage temperatuur dus een zoete barbecuesaus over de vette huid van kip betekent bijna zeker een verbrande kip. Zelfs als het vel van de kip eraf is, zal de saus hierdoor een bittere smaak krijgen.

Tip 3
Kip dient u op een langzame temperatuur te garen. Hoe sneller u het bereidt, hoe droger het vlees wordt. Door de kip op een lage temperatuur te garen blijft de kip lekker mals en voorkomt u dat het vlees verbrand.

BBQ catering bestellen?

Op zoek naar een slager of bbq cateraar om het vlees te bestellen. Bekijk ons bbq catering assortiment en bestel direct online.

Wij bezorgen vanaf 5 personen voor € 11,55 pp en alles wordt gratis bezorgd in Nederland en België. Ook aan de kinderen hebben wij gedacht. Bent u met een grote groep? Bestel dan ons budget borrel bbq assortiment voor € 6,50 pp vanaf 60 personen

Mijn menukeuze

Totaalprijs € 0,00
  Meest gestelde vragen | Bezorgkosten | Contact opnemen  | Winkelwagen