Gamba op de bbq bereiden

Wil jij de lekkerste gamba’s serveren aan je gasten?

De kan de gamba's in de supermarkt kopen of bij de visboer. Zorg ervoor dat ze ontdooid zijn, zodat je ze goed schoon kan maken.

Allereerst draai je de kop van de gamba en snij je het darmkanaal eruit. Dit doe je door een snede te maken over de rug. Je kan natuurlijk ook schoon gemaakte gamba’s kopen.

Bekijk hier onze vis bbq catering >>


Gamba's marineren

Recept
1 kg gamba’s
5 tenen knoflook
1/2 bos verse koriander
1 rode peper
olijfolie
zout
1 limoen (de schil)

Zodra de gamba’s schoon zijn doe je ze in een kom. Je marineert de gamba’s in vers gehakte  knoflook, vers gehakte koriander, fijngesneden rode peper, een goede olijfolie, vers zout uit de molen en verse limoen schilletjes.

Je laat ze ongeveer 1 uur marineren.

BBQ aanmaken

Ongeveer 30 minuten voordat je begint met de bbq steek je deze aan. Je haalt de gamba’s uit de marinade en legt deze op de bbq. In ongeveer 10 minuten, per kant, gaar je de gamba.

Serveer de gamba’s met een lekkere aioli of kerriesaus.

Smullen maar!


Mijn menukeuze

Totaalprijs € 0,00
  Meest gestelde vragen | Bezorgkosten | Contact opnemen  | Winkelwagen