Biefstuk op de BBQ

De perfecte biefstuk bereiden op uw BBQ?

U heeft uw biefstukken gekocht bij de slager of in de supermarkt. Neem niet te dunne steaks en als ze een vetrandje hebben, snijd het in zodat het vlees niet kromtrekt, maar snijd niet in het vlees zelf. En leg alles in de koeling, totdat u gaat bbq’en.

Heeft u alles klaar om te gaan eten, dan haalt u het vlees en vis uit uw koelkast en laat u het op kamertemperatuur komen, ongeveer 1 uur voordat het op de bbq gaat.

Smeer de biefstuk in met plantaardige olie en draai er versgemalen peper en zout overheen. Dit onttrekt geen vocht aan het vlees als het kort voor de bereiding gebeurt.

Leg de biefstukken op de grill als deze goed heet. Er mogen geen vlammen meer te zien zijn, indien u op kooltjes bbq’t. Draai de steaks nu 1 minuut lang om en grill ze dan nog 1 minuut.

Pak de biefstuk op met een tang en draai ze 45 graden voor je ze weer neerlegt. Laat weer roosteren tot de helft van de totale grill tijd (ligt eraan hoe dik ze zijn) en draai ze dan weer. Als u het goed doet krijgt u een mooi ruitjes patroon op uw steaks.

Druk met uw vinger of de platte kant van een lepel/vork erop of ze gaar genoeg zijn. Een nog rauwe biefstuk zal zacht zijn, een medium steak zal steviger zijn maar nog meegeven en een doorbakken steak zal stevig en vast zijn. Haal ze van de grill en laat in aluminiumfolie nog 5 min. rusten, zodat de vleessappen zich kunnen verdelen.

U kunt er een lekkere saus bij serveren of alleen uitjes fruiten met gebakken champignons.

Mijn menukeuze

Totaalprijs € 0,00
  Meest gestelde vragen | Bezorgkosten | Contact opnemen  | Winkelwagen